Foto: Statement Festival för Statement by Lann

Statement Festival genomfördes för första gången sommaren 2018 och var ett initiativ av komikern Emma Knyckare, som tröttnat på historier om sexuella övergrepp och trakasserier på festivaler. Som svar på problemen bestämde hon att Statement Festival skulle vara helt fri från CIS-män, dvs. män som identifierar sig som sitt biologiska kön.

Fler än 3000 personer samlades på Bananpiren i Stockholm för att umgås, äta gott och lyssna på musik. Smyckesmärket Statement by Lann var en av festivalens sponsorer och designade dessutom ett specialutformat smycke i form av en biljett till festivalen. SallyHill hängde med märkets grundare och designer Terese Lann Welin på festivalen för att fota (men passade förstås på att njuta fullt ut av den kärleksfulla atmosfären och ett plastglas bubbel då och då).

Läs mer om festivalen på www.statementfestival.se och om smyckena på www.statementbylann.com.

Sandra A Backlund