LOL! OMG! WTF! Framtidens organisering med Futurion

SallyHill intervjuar Maja Stridsberg för Futurion.

SallyHill intervjuar Maja Stridsberg för Futurion.

Tankesmedjan Futurion arrangerade nyligen ett “hackinarium” om framtidens organisering och engagemang på Epicenter i Stockholm.

Futurions forskningsledare Calle Melin inledde seminariet genom att introducera kunskapsöversikten “Förena och förändra – Om facklig organisering i framtiden”. Sedan var det dags för en panel med bland annat Maja Stridsberg, PR-konsult och initiativtagare till #metoo-uppropet #sistabriefen, Victor Börjesson, tidigare VD BostadDirekt, Guildledare och shaman i World of Warcraft samt Johanna Nilsson, författare, influenser och medgrundare av Klimatklubben.

SallyHill fanns på plats för att skriva om hackinariet och för att intervjua de tre panelisterna om deras engagemang. Här kan ni se tre korta filmer från intervjuerna, filmade och redigerade av Gustav Littorin.

Det finns stora likheter mellan att organisera en raid i World of Warcraft och att få en förening eller ett företag att fungera. Det säger Victor Börjesson, tidigare VD BostadDirekt, Guildledare och shaman i World of Warcraft.
Det finns tre saker som väcker engagemang. Det måste vara kul (LOL!), skapa uppmärksamhet (OMG!) och väcka engagemang (WTF!?). Det säger Maja Stridsberg, PR-konsult och initiativtagare till #metoo-uppropet #sistabriefen
Johanna Nilsson, författare, influenser och medgrundare av Klimatklubben berättar hur hon ser på organisering, mobilisering och engagemang.

Bloggbilden är en skärmdump från filmen som redigerats i efterhand.